Aşkale Anadolu İmam Hatip Lisesi

WEB https://askaleihl.meb.k12.tr
Adres : Şafak Mah. Esen Tepe Sokak Aşkale/ERZURUM
VİZYON : Aşkale imam hatip lisesi olarak vizyonumuz; tarihi ve kültürel medeniyet değerlerimizi tanıyan kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen akademik manada başarılı vatanını, milletini ve devletini seven bireyler kısacası iyi, faydalı ve başarılı insan yetiştirmek.
MİSYON : Türk milli eğitiminin amaçlarını benimsemiş donanımlı, değişime ve gelişime açık, insanlığa yararlı, örnek ve önder bireyler yetiştirmek.
BAŞARILAR :

Yatakhane Koğuşu :12
Öğretim Şekli :TAM GÜN
Saatler : SABAH DERS BAŞLANGICI:08:30 ÖĞLEN DERS BİTİŞ :12:30 ÖĞLEN DERS BAŞLANGICI:13:30 AKŞAM DERS BİTİŞ :15:50
Yabancı Dil : ARAPÇA-İNGİLİZCE
Isınma : DOĞALGAZ
Servis : Taşımalı eğitim yapılmaktadır fakat öğretmenler için servis yoktur.
Ulaşım : Erzurum merkezine ulaşım Aşkale Belediyesi Halk Otobüslerince sağlanmaktadır. Hafta içi 20 dakika da bir, hafta sonu ise 30 dakikada bir otobüsler Erzurum merkeze hareket etmektedirler.
Yerleşim Yeri : Aşkale İlçesinde kiralık konut sıkıntısı yaşanmamaktadır. Kiralık konutların ortalama kira fiyatları 700- 1500TL arasındadır. Yerleşim yerinde Öğretmenevi ve Belediyeye ait tesislerde kalınabilir.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : OKULUMUZ İL MERKEZİNE 54 KM İLÇE MERKEZİNE 300 M MESAFEDEDİR.
Kontenjan Bilgileri : Şu Anda 180 öğrencimiz vardır. Ancak 300 öğrenci kapasitemiz mevcuttur.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Son yıllarda ilçemizden başarılı öğrencilerde okulumuzu tercih etmeye başlamıştır.
Okulun Sınav Başarı Durumu : iki öğrencimiz İlahiyat Fakültesini kazanmmıştır.
Sportif Etkinlikler : Veleybol, Tenis
Bilimsel Etkinlikler :